כמעט כל בעל מכונת קפה שקם בבוקר מכיר את הטקס: עדיין חצי ישנוני, לגשת למכונה, לוודא שיש מים טריים ולהדליק את המכונה כדי שהמים והמכונה הקרה מהלילה יספיקו להתחמם בזמן שמצחצחים שיניים, במיוחד חובבי ההפוך שזקוקים לקיטור כדי להקציף את החלב. דגם ה- Diva Evolution החדש של חברת בוגאטי, הופך את הטקס הזה למיותר, כמו גם את הצורך להמתין לחימום נוסף של
מלבד העובדה שהדגם החדש מסוגל לטפל גם בפודים וגם קפה טחון במקביל, הוא נהנה מקיומה של טכנולוגיית ThermoBlock, בלוק תרמי בעברית, ששומרת את המים רותחים בטמפרטורה של 98 מעלות. לטכנולוגיה הזו יש כמה יתרונות: ראשית, כיון שהמים נשמרים במטפרטורה של סף רתיחה, הזמן שלוקח ל- Diva Evolution להפוך אותם לקיטור, כלומר אדים, קצר בהרבה. שנית, בשל העובדה שהמים נשמרים למעשה כמעט במצב גזי, חלקי המכונה סובלים פחות מבעיית אבנית, לטענת החברה. ה-ThermoBlock, אגב, מחמם את המים עד לטמפרטורה של 165 מעלות, כדי לייצר את הקיטור הדרוש לקפוצ’ינו הגון.
איך זה עובד?
הצקנו קצת לאנשי יחסי הציבור של בוגאטי לגבי אופן הפעולה של המכונה, ולכבודנו פתחו באיטליה שתי מכונות, אחת מהדגם הישן, ואחת מהדגם החדש, עם תמונות וכיתובים הממחישים את ההבדל.
בתמונה של המכונה הישנה, תראו רק את דוד המים המסורתי, ואילו במכונה החדשה, נוסף ה-ThermoBlock. חלק מרכזי בו הוא שסתום סלילי, שמאיץ את התחממות המים לכדי קיטור, על ידי כך שהוא מעביר את המים ב”תעלה” ספירלית שאל דפנותיה צמוד מבחוץ גוף חימום.
ראוי לציין כי הטכנולוגיה הזו, ששומרת את המים זמינים תמיד בטמפרטורת רתיחה, איננה ייחודית לבוגאטי – ראו גם את הסרטון מטה, שמסביר את ההבדל בין דוד חימום פשוט עם גוף חימום מרכזי, לבין בלוק תרמי (דלגו ל-3:45 כדי לשמוע על הבלוק התרמי מהדור החדש, שכנראה דומה לזה של בוגאטי).
הדבר היחיד שמעיב על היופי והשכלול של הדיווה החדשה, הוא המחיר. מחירה של המכונה הזו עומד על 4,990 שקלים – לא מחיר שווה לכל נפש.