אזמל: UE BOOM 2 רמקול עמיד במים

UE Boom 2

חשבתם פעם שאם סלולרי עם רמקול חזק, מי בכלל צריך את כל הרמקולים הניידים האלו שמציפים את חנויות הגאדג׳טים בזמן האחרון? אבל חברת UE, שהיא בעצם מותג של לוג'יטק, המציאה נישה חדשה בתקווה שתכניסו את ידכם לכיס: רמקול אלחוטי עמיד במים בשם 2 UE Boom. האם הוא מוצלח?

איכות בניה, ממשק וחיי סוללה

נפתח עם מילה על הערכה עצמה. ה-UE BOOM 2 מגיע עם ערכה עשירה שכוללת גם כבל ותקע טעינה, כולם בנויים באיכות טובה מאוד ובצבעים מעניינים. גם הקופסה המקורית עצמה יכולה לשמש כקופסת נשיאה, והיא קשיחה וטובה. נהדר.

ה-BOOM 2 עצמו בנוי בצורת גליל נוח לאחיזה ומצופה בחלקו בגומי שמיועד, ע״פ היצרן, לספק לרמקול עמידות מסויימת למכות ונפילות. כפתורי הווליום נמצאים בצידי הרמקול והם גדולים למדי, כדי שיהיה אפשר לשלוט בווליום תוך כדי ריקוד עם הרמקול ביד. לא ניסינו לרקוד עם הרמקול, אבל זה די נוח. בצד העליון של הגליל יש כפתור הדלקה וכיבוי, כפתור לחיפוש התקנים בבלוטות', ומיקרופון.


UE Boom 2
לרמקול יש אפליקציה ייחודית לאנדרואיד ואייפון,  שמאפשרת בין היתר חיבור רמקולים נוספים של UE לאפקט סטראו (כך שכל רמקול בודד מתפקד רק כערוץ אחד) ועדכוני קושחה. בשבועיים שה-UE BOOM 2 היה אצלנו הגיעו שני עידכוני קושחה, שזה אומר שהיצרן מתאמץ לשפר את המוצר ולפתור בעיות גם אחרי שהוא נרכש. כיוון שהשמיעה הטבעית של בני אדם היא סטראופונית, השימוש בפונקציית הסטראו בהכרח, ישפר פלאים את איכות השמיעה (שהיא די טובה גם ככה, ראו גם להלן). בתחתית הרמקול יש חיבורים למטען ולכניסת מקור חיצוני, שמכוסים היטב בגומי מגן.

מבחינת אלחוט וקידוד: ה-UE BOOM 2 לא תומך בטכנולוגיות של העברת סאונד משופרות דרך בלוטות' כמו apt-X, או מכיל DAC (ממיר דיגיטלי לאנלוגי) ממותג. עבור רמקול כזה קטן, ממילא טכנולוגיות כאלו יוסיפו רק מעט לאיכות הצליל הסופית, כך שהן לא ממש חיוניות.

הסוללה מחזיקה כ-15 שעות, די הרבה בייחס לקטגוריה. ה-UE BOOM 2 כבה לאחר כמה דקות בלי שימוש, וניתן לווסת את זמני הכיבוי וההדלקה מהאפליקציה.

מחלקת הקול

בטווח הצלילים הנמוכים, התרשמנו מהיכולת של הרמקול הקטן לייצר באס טבעי ומדוייק יחסית. שירים רוויי באס נוגנו באופן טבעי וכייפי, עם באס מדוייק למדי ביחס לקטגוריה. אל תצפו לרטט ותחושת ההדף שיוצרים סאב-וופרים, אך יש די באס כדי לחשוב שמדובר ברמקול עם הנעת אוויר חזקה יותר.
בצלילי הביניים, מה שמכונה בלעז mid-range, ה-UE BOOM 2 כווון כך שצלילי הביניין יהיו החלק הברור ביותר. זה מקובל בקטגוריה, כיוון שהקול האנושי נמצא בטווח הזה, וליצרנים חשוב שקול אנושי יישמע היטב, אם בשירה ואם כשסתם משתמשים ברמקול כדיבורית. בצלילים הגבוהים (טרבל), כמו הרבה רמקולים בקטגוריה, רמת הפירוט הצלילי אינה ניכרת במלואה. אך שלא תבינו לא נכון: הטרבל נשמע טבעי, לא ״בהיר״ מדי ומלווה את שאר הצלילים בטבעיות.
מבחינת במת הקול, פיזור הצלילים, מה שמכונה בעגה המקצועית Sound Stage, בתוך הגליל יש למעשה שתי תעלות פיזיות בשני צידיו לפיזור הצליל, כך שאם תאזינו לו כשהוא ממש מולכם תקבלו מעין אפקט סטריאו. זה לא משתווה לסטראו אמיתי, אבל טוב בהרבה מרמקולים של מחשב נייד או טלפון סלולרי. התחושה היא כאילו יש לצליל במה כמעט כמו של סאונד בר (שהוא, למי שאינו יודע, רמקול בודד, שבו שני הערוצים יוצאים פיזית משני צידיו).

UE Boom 2

לקהל של מסיבות וים זהו הקהל הטבעי של המוצר, אך מי עוד? השמעתי אותו למורה ולריתמיקאית שעושה שיעורי מוזיקה בגני ילדים. השוויתי את הרמקול לנגן התקליטורים הנייד שמשמש אותן ביום-יום – הוא שוקל פי שבעה (3.5 ק״ג לעומת 500 של ה-BOOM 2) ומנגן רק מעט חזק ואיכותי יותר. שתיהן התלהבו מאוד מהמוצר, כיוון שאם אפשר לרכוש מוצר שלא רגיש למים ולשאר פגעי הזעטוטים, חופשי מרשת החשמל המקרטעת של הגנים, ומשמיע מוזיקה איכותית ועוצמתית, אז למה לא? אנשים שמבצעים עם הרמקול פעילות ספורטיבית יהנו גם מהייתרון של העמידות, אך בינינו, מי רץ עם רמקול ביד? הרמקול יכול גם לשמש רוכבי אופניים, אך הוא קצת גדול מכדי להיקשר לכידון הקדמי בטבעיות.

לא הכל ורוד

השליטה על נגינה והחלפת שירים קדימה ואחורה,  נעשית על ידי טפיחה על חלקו העליון של ה-BOOM 2 שנקלטת דרך המיקרופון, תכונה שבגירסת הקושחה הראשונה שהגיעה אלינו עבדה חלקית ועבדה עוד פחות טוב בשנייה. זו תכונה שהייצרן יכול לשפר בקלות על ידי עדכוני הקושחה שיצאו בקרוב, ורואים שהוא עובד על אופטימיזציה של המיקרופון להבין טוב יותר את הטפיחות.
בעיה בתיכנון שהתגלתה ולא ברור אם היא קשורה ליחידה בעייתית שקיבלנו, הייתה, שלאחר בדיקת העמידות למים שלנו, ה-UE BOOM 2 התחיל להשמיע קצת רעש חשמלי והפסיק אחרי כיממה. ייתכן שנכנסו קצת מים למגעים מלמטה, או שמדובר ביחידת ייצור לא בשלה.

UE Boom 2
לרמקול יש אלגוריתם חכם לביטול הדהוד כך שבן שיחכם עלול לשמוע את הקול שלו עצמו בוקע מהרמקול. התכונה הזו עבדה וכבתה באופן אקראי לאחר העדכון הראשון, לאחר העדכון השני זה עובד היטב, ואנו מקווים שהבעיה נפתרה. שוב, מרשים לראות איך שהחברה יכולה לשנות את התכונות האלקטרוניות של הרמקול מרחוק ולפתור בעיות. מצד שני, המוצר יצא לשוק לאחרונה והוא מבשיל לאיטו.

ואיך האפליקציה?

האפליקציה לאייפון ואנדרואיד מאפשרת לעדכן את ה-UE BOOM 2 לגירסת הקושחה האחרונה, להדליק ולכבות את הרמקול ולשלוט על הווליום בלי לגעת פיזית ברמקול. פונקציה שימושית היא הגדרת הרמקול כשעון מעורר, כך שהרמקול שכבוי בלילה יתעורר וינגן בשעה היעודה כדי להעיר אתכם. הטמעת האופציות של הדלקת ה-BOOM 2 מהטלפון מבוצעות ע״י טכנולוגיה חדשה שנקראת ״bluetooth smart״ שמשתמשת במעט כוח סוללה בזמן שה-BOOM 2 כבוי כדי ״להקשיב״ לפקודת התעוררות. אפשר לכבות את הפונקציה מהאפליקציה, כדי שהרמקול לא יצרוך חשמל כאשר הוא כבוי. אופציה נוספת היא לראות את מצב הסוללה (אפשר גם ללחוץ על + ו – בייחד כדי לשמוע את אחוז הטעינה הנוכחי). פונקציה חדשה שנוספה לאפליקציה עם עדכון הקושחה השני היה אפשרות לחבר את הרמקול לכמה טלפונים במקביל כדי ליצור אפקט מסיבה, כך שאפשר לעבור בין שירים ממכשירים שונים.

רוב האנשים לא ישתמשו באפליקציה מן הסתם כדי לשלוט ברמקול, כיוון שלא נוח לעבור מאפליקציית המוזיקה של המכשיר לאפליקציה של ה-BOOM 2 תוך כדי האזנה רק כדי לשנות את הווליום – יותר נוח פשוט ללחוץ על הכפתורים הפיזיים.

השורה התחתונה

לסיכום: איכות הבנייה של ה-UE BOOM 2 טובה יותר מרוב רמקוליי הפרימיום שבשוק, וכדי לקבל את העמידות למים ולמכות, ואת איכות החומרים והמיזעור תצטרכו לשלם יותר מאשר על המתחרים. ישנם מתחרים זולים יותר עם איכות סאונד דומה, אך כאמור הרמקול הזה מתייחד דווקא באיכות הבנייה שלו.

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

הראל שטנשטיין

בעברו כתב הסלולר של מעריב, נענע10 וחורים ברשת ושימש ככתב פרילנסר של אתר EETimes האמריקאי. כיום מייעץ שטנשטיין לחברות הזנק ומפתחים בנושאי אסטרטגיה, שיווק ופיתוח אפליקציות לטלפונים חכמים ומחשבי לוח.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner