סוני אקספריה XZ: הג'נטלמן המושלם

אקספריה XZ

הטלפונים מבית סוני הם כמו סרטים זרים – המבקרים מתים עליהם, אבל הקהל לא מצביע ברגליים. לסוני יש טלפונים מצויינים, שמשום מה לא הופכים ללהיטי מכירות. בשנה החולפת, צמצמה חטיבת המובייל של סוני את כוח האדם שלה ועברה מהפסד לרווח צנוע. אבל זה אומר שהיא גם מוותרת על שווקים במקומות שונים בעולם. כך או כך, סוני הכריזה בתערוכת IFA האחרונה על טלפון הדגל החדש שלה, אקספריה XZ, שגם מצויד באותה מערכת חיישני צילום כמו בפיקסל של גוגל. לקחנו אותו לסיבוב קצר.  

אלגנטי להחריד

קראנו לו ג'נטלמן ולא במקרה. מדובר ביצור אלגנטי להחריד, אולי אחד הטלפונים הכי אלגנטיים שיצא לנו לאחוז. גוף מתכתי אפור-שחור בגימור מושלם (ישנם עוד צבעים לבחירה כמו כחול וכסוף), קווים עגולים וחלקים מכל זווית, ומסך כמעט נטול שוליים. בצלע ימין, כל הכפתורים, לרבות כפתור מצלמה ייעודי שהוא כבר מראה לא שגרתי, וכפתור ההפעלה שהוא גם קורא טביעות האצבע. כפתור הווליום ממוקם מעט נמוך מדי לטעמנו, אבל לא מדובר במשהו קריטי. בצלע שמאל מגש ה-SIM וכרטיס הזיכרון המחופה. בניגוד לבעבר, המגש הפעם הוא קפיצי, ואחוד עם המכסה – מה שמאוד מקל על הכנסה והוצאה של הכרטיסים (בדגם שקיבלנו יש גם אפשרות ל-SIM כפול, במקום כרטיס הזיכרון, למי שמסתובב הרבה בחו"ל). בתחתית נמצא רק שקע ה-USB-C ואילו בראש המכשיר נמצא שקע האוזניות (כן, אצל סוני הוא טרם נכחד!), ומיקרופון נוסף.

בגב המכשיר, מצלמת 23 מגהפיקסל, עם מערך החיישנים הייחודי, וסיבת העניין המרכזית שלנו בטלפון הזה – זהו מערך המדידה החדש של סוני, שאמור להפיק תוצאות צילום מצויינות. הוא מאוד נוח לאחיזה, ויושב נפלא ביד. מרענן מאוד פתאום להתקל שוב בטלפון שאפשר לתפעל בקלות ביד אחת.

 מסך פריך, מצלמה מעולה

חוויית הצפייה במסך חדה עד כדי פריכות, כולל פרטים שלא ראינו במסכים אחרים, והצבעים גם טובים מאוד (IPS LCD). המסך לא גדול במושגים של היום – רק 5.2 אינץ' והרזולוציה שלו היא "רק" HD מלא ולא 2K כמו שכבר מקובל בטלפוני דגל בימינו, אבל מספק חוויה מצוינת. שני הרמקולים הקדמיים (אחד מהם הוא רמקול האפרכסת) מציעים צלילים טובים. אמנם המסך הוא לא גדול במונחים מוחלטים, אבל הוא יהיה חבר נהדר לצפיה בסרטים בנסיעות קצרות או ארוכות. 

ולמנה העיקרית – המצלמה האחורית, שהיא מצלמת 23 מגהפיקסל, עם שלושה חיישני מדידה: לייזר, אינפרא אדום למדידת צבעים מדויקת ועומק וחיישן נוסף שהוא למעשה ג'יירוסקופ, למדידת תנועה. הצילומים נפלאים – למעט בלבול קטן באיזון הצבע בתאורה הלוגנית, המצלמה הזו מוציאה תוצאות מפורטות, עשירות מאוד בצבעים ומדוייקות, גם בסצינות רחבות וגם במאקרו. צירפנו גם גלריה שתוכלו להתרשם. ובצד צילום הווידאו, למצלמה של סוני יש יכולות ייצוב יוצאות דופן כך שהסרטונים שלכם ייצאו יציבים וללא טשטוש של אובייקטים בתנועה או בגלל ידיים רועדות. 

 

מבחינת חומרה, סוני מעולם לא הייתה חברה שחסכה על הצרכנים שלה. הם תמיד מקפידים להשתמש בחומרים ובחומרה הכי טובים לתבשילים שלהם, וה- אקספריה XZ הוא לא יוצא מהכלל. כאן סוני עושה שימוש בסנאפדרגון 820, ערכת השבבים שנמצאת גם ב-V20 של LG (שנכתוב עליו בקרוב) ובמכשירי דגל נוספים, שמשודכת לשלושה גיגהבייט של זיכרון. התוצאה היא מפלצת ביצועים רצינית: 

במבחן ה-Slingshot Extreme, המבחן האחרון והכי מחמיר של 3Dmark למכשירים ניידים, הוא מוציא ציון של 2,354 נקודות, במבחן Slingshot הרגיל 2,650 נקודות, ואילו ב-Ice Storm הוותיק בן כמה השנים, הוא מוציא ציון מעולה של 25,092 נקודות.

מעבר למבחנים הסינתטיים שמציבים אותו במקום טוב בכל הטבלאות, האקספריה XZ הוא  מכשיר תגובתי מאוד, נעים ונוח לשימוש, לצד עוד סימן היכר של סוני – ריבוי אופציות טכניות למשתמש המבין, מה שדווקא מוצאים בעיקר בטלפונים סיניים, אבל סוני עושים את זה חכם ואלגנטי עד מאוד. 

משקיעים בתוכנה

בכל מה שנוגע לחיי סוללה, סוני קבעו כאן סוללה של 2900 מיליאמפר. זו כבר קיבולת מעט נמוכה בימינו, אבל הודות לניהול הסוללה המאוד חכם של סוני, הטלפון הזה מחזיק פעולה ליום ויותר, ושורד המתנה של כמה ימים בקלות. עוד כללו פה סוני אופציית טיפול חכמה להארכת חיי הסוללה והקיבולת שלה בטווח הארוך: הטלפון מזהה מתי אתם טוענים אותו בדרך כלל, ומשאיר את רמת הטעינה ב-90% עד שעה לפני הניתוק מהחשמל, וטוען את עשרת האחוזים הנוספים רק ממש לפני הניתוק. מרשים. 

אקספריה XZ

ואי אפשר להגיע לסיכומים בלי גם לומר מילה על חבילת התוכנה של סוני. חוץ מחיבורים לכל המערכת האקולוגית שלה כמו פלייסטיישן, בקרים וטלוויזיות, סוני כוללת תמיד בטלפונים שלה חבילת אפליקציות נעימה ומהוקצעת – החל מ-Lifelog שזו אחת מאפליקציות הכושר והפעילות הכי יפות וחכמות שראינו מצד יצרנית טלפונים, לצד ה-Track ID שתופס את מקומן של אפליקציות כמו Soundhound או שאזאם ומזהה שירים וכלה בשורה של תוספות קטנות וחכמות שעוזרות, כמו נגן המוזיקה ועוד. סוני משקיעים גם באפליקציות שלהם ורואים שזה לא נעשה כלאחר יד. גירסת האנדרואיד כאן היא 6.0.1, שעתידה ואמורה להשתדרג לגירסה 7, הידועה גם בשם "נוגאט".

אקספריה XZ הוא אחד הטלפונים החכמים והמצוינים שיצא לנו לבדוק בעת האחרונה, ואם אתם מחפשים טלפון חדש, הוא בהחלט צריך להיכנס לרשימה הקצרה שלכם. ברם, בסעיף המחיר אין לנו בשורות. לחומרים ולהשקעה יש מחיר. מחירו עומד על קצת פחות מ-3,300 שקלים, המחיר שייגבה מכם גם על טלפוני עילית אחרים. יחד עם זאת, לדעתנו, המכשיר הזה שווה את ההשקעה והוא ישרת אתכם נאמנה, כראוי לג'נטלמן.

סוני אקספריה XZ הושאל לסקירה באדיבות רשת GoMobile

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner