לוג'יטק MX Master 2: מלך עכברוש

MX Master 2

אנחנו עיתונאי הטכנולוגיה (הוותיקים שבהם, לפחות) לא יצורים שנוטים להתרשם. קשה לרגש אותנו. אנחנו כבר ראינו הכל, שמענו הכל, והדבר החדש ההוא?  אה, כן, ראינו את זה כבר לפני חצי שנה בתערוכה ההיא. משעמם. לכן, נדיר שאנחנו מתלהבים ממוצר שאנחנו מקבלים לסקירה (לפחות כותב שורות אלה). אחרי שאתה בודק עשרות, אולי מאות, סמארטפונים, מחשבים וטאבלטים, כולם מתחילים להיראות לך אותו דבר.

זה לא המקרה עם לוג'יטק MX Master 2. קודמו בסדרה, ה-MX Master, היה פחות או יותר, העכבר המושלם. כן, מושלם. לוג'יטק בסדרה הזו לקחו רכיבים מעכברי המשחקים שלהם ושילבו אותם בסדרת עכברים המיועדת למקצוענים, שלאחרונה גם הצטרפה אליה מקלדת למקצוענים.

התוצאה הייתה כאמור, מושלמת: זה היה עכבר ארגונומי, אלחוטי, נטען, עם מערך מדויק של כפתורים שימושיים, שתי גלגלות, אנכית ואופקית, כולל אפשרות לשנות בין שני סוגי גלילה מכנית לגלגלת האנכית, תגובתי, נעים לאחיזה, עם כפתורי הפעלה וכיבוי וחיבור לשלושה התקנים במקביל, בבלוטות' או דרך המקלט-משדר האוניברסלי של לוג'יטק. בנוסף לכל זה, הוא גם היה יפה ואלגנטי להכעיס. פשוט העכבר המושלם. כשהיח"צנים ביקשו אותו בחזרה, שקלנו ברצינות לביים את מותנו, ולברוח עם העכבר למדינה ללא הסכם הסגרה. כן, הוא היה עד כדי כך טוב.

ולכן, כשקיבלנו לסקירה את יורש העצר היינו חייבים לתהות – מה עוד אפשר לשפר בעכבר מושלם? הם בטח קלקלו משהו. אז זהו, שלא.

מבחינת חומרתית, ה- לוג'יטק MX Master 2 דומה להפליא לאביו. הוא רק עבר סוג של מתיחת פנים: הוא קיבל מראה אפרפר-כסוף יותר וקצת יותר "מרושע" ואגרסיבי, והשוליים הזהובים הוחלפו באפור מתכתי במקום זהב. ה-MX Master 2 גם טיפה יותר מאורך ופחות מגובנן מקודמו, אבל ייתכן שזו רק תחושה. מלבד זאת, כל התכונות הנפלאות של הדור הראשון נמצאות כאן, ונתחיל מלמעלה, עבור מי שלא נתקל בקודמו:

ל- לוג'יטק MX Master 2 יש צורה ארגונומית מושלמת עם קשת קלה שזורמת עם מבנה כף היד – אבל רק אם אתם ימנים, כי לא מדובר בעכבר סימטרי. בצד שמאל שלו יש בליטה מהגוף, שהיא מקום מנוחה לאגודל וגם כפתור לחיצה בעצמו. בשעה שרוב גוף העכבר עשוי מפלסטיק איכותי, נעים ובעל מרקם מחוספס קלות בדיוק במידה הנכונה, מגרעת האגודל הזו עשויה מגומי בדוגמת משולשים, שמהווה המשך חלק ומרשים לגוף העכבר.

מבחינת כפתורים, יש כאן כמובן שני כפתורי לחיצה ראשיים גדולים וברורים, ביניהם אפשר למצוא את הגלגלת שמתפקדת ככפתור אמצעי. עד עכשיו – שום חידוש מסעיר לעומת עכברים מקדמת דנא. אבל הנה הוא בא: מאחורי הגלגלת יושב כפתור קטן ורבוע נוסף, סתמי למראה, שבהתחלה עם הדור הראשון לא הבנו מה הוא עושה, עד שגילינו את הגדולה שלו: הכפתור הקטן הזה, בורר בין שני מצבי פעולה מכניים של הגלגלת. האחד, גלילה חופשית המיועדת יותר לעמודי רשת עמוסי מלל או למסמכים ארוכים כשאתם רוצים "לרוץ" ולגלול בחופשיות עשרות עמודים, והשני, מצב "קליקים" נעול, שבו הגלגלת הופכת לכאילו גלגל שיניים, וכל סיבוב נעצר וגולל כמות מדודה של שורות. אם תרצו להקביל זאת לעולם הנשק, מדובר על שני מצבי גלילה: בודדת וירי אוטומטי. הברירה בין שני מצבי העבודה לגלגלת האנכית התגלתה כתכונה מאוד מאוד שימושית, שבדיעבד לא הבנו איך חיינו בלעדיה קודם.

 בדופן השמאלית של העכבר, שוכנת גלגלת אופקית, סטנדרטית, אבל איכותית. בכלל, איכות הבנייה של ה- לוג'יטק MX Master 2 היא מהטובות שראינו, ובערך ליגה אחת מעל עכבר העבודה הממוצע.

מאחוריה, שני כפתורי Back ו-Forward קטנים ומשתלבים, שקל להגיע אליהם עם הזזה קטנה של האגודל מהמגרעת, ואפשר לקבוע להם פונקציות שונות בהתאם ליישום שבו אתם עובדים. המגרעת בעצמה היא גם כפתור לחיצה גדול ונוסף, גם הוא ניתן לתכנות, ונוח לשימוש. אנחנו באופן אישי הגדרנו אותו כהפעלה לקורטנה. סך הכל, יש בעכבר הזה לא פחות מחמישה(!) כפתורים ניתנים לתכנות, בנוסף לגלגלת המשנית. עוד בדופן – שלוש נורות קטנות, צבעוניות ואלגנטיות המעידות על מצב הסוללה.

תחתיתו של ה- לוג'יטק MX Master 2 חושפת בפנינו את הגדולה שלו בכל הנוגע לקישוריות ואלחוט: מלבד העינית ורגליות גומי מתבקשות, בחזית מסתתר שקע הטעינה, שהוא שקע מיקרו-USB. המשמעות בפועל: אפשר לטעון את העכבר הזה עם כל כבל פשוט של טלפון סלולרי, או פשוט לחבר אותו לשקע USB פנוי במחשב ללילה אחד. העובדה שמדובר בעכבר שנטען כה בפשטות, הופכת את החיים לנוחים בהרבה מאשר להתחיל לחפש סוללות. טעינה בודדת של פחות משעתיים הספיקה לנו לחודשיים של עבודה ויותר.

בין השקע לעינית אפשר למצוא כפתור כיבוי והפעלה. זה אולי נשמע טיפשי כשמדובר בעכבר שיושב על שולחן עבודה בבית, אבל לא טיפשי בכלל אם אתם לוקחים אותו אתכם לדרכים, או עוזבים את המחשב לתקופה ארוכה ובא לכם שהסוללה תישמר, אז כן, זה כפתור שימושי.

הכפתור האחרון בתחתית ה- לוג'יטק MX Master 2 שמלווה בשלוש נורות של הספרות 1-2-3, הוא כפתור החיבור, והספרות נמצאות שם, כי המלך עכברוש הזה, מסוגל להתחבר לשלושה התקנים שונים במקביל, אם בבלוטות' (מה שמשמר שקעי USB פנויים, עניין קריטי במחשבים ניידים) ואם דרך המקלט-משדר האוניברסלי הזעיר של לוג'יטק. גם זו תכונה שימושית להפליא: זה נחמד כשיש לך את היכולת לעבור עם אמצעי קלט מהנייח, לנייד, לסמארטפון וחוזר חלילה. וכן, יש משהו מאוד משעשע בלשלוט על הסמארטפון שלך עם עכבר במקום לגעת בו…

פשוט לזרום

ועניין הקישוריות והחיבוריות מביא אותנו לחידוש הגדול בגירסה 2. מבחינת החומרה באמת שלא היה כל כך מה לשפר בעכבר שהוא למעשה, עכבר עבודה מושלם, אבל בגירסה 2 לוג'יטק הוסיפו תכונה שהיא דווקא בתוכנה, שנקראת flow. הרעיון הוא שאפשר לעבור עם אותו עכבר בין כמה מחשבים, פשוט על ידי החלקה לקצה המסך, כמו עבודה עם שני מסכים, ולהפוך את המחשב הנוסף בעצם לשולחן עבודה נוסף או להעתיק ממנו חומרים.

הרעיון הוא יפה, הביצוע קצת פחות. צריך שבשני המחשבים תהיה מותקנת תוכנת ה-Options של לוג'יטק וששניהם יהיו מחוברים לאותה רשת אלחוטית (או חוטית), ושבשניהם האפשרות תהיה מופעלת. זה עובד, אבל קצת מסורבל: לפעמים יש שיהוי של כמה שניות עד שה- לוג'יטק MX Master 2 "מבין" שעברנו למחשב השני. כן הצלחנו להעתיק למשל טקסט ממחשב אחד לשני בהעתק-הדבק. למי שעובד עם כמה מחשבים במקביל (כמו מחשב במשרד ומחשב נייד נוסף), או רוצה להרחיב את שולחן העבודה שלו באפס עלות למעשה – זה פיתרון נחמד.


לסיכום- גם הדור השני לסדרת ה-MX Master לא מבייש את המשפחה. ה- לוג'יטק MX Master 2 הוא כנראה אחד מעכברי העבודה הכי טובים שתוכלו למצוא כיום בשוק, אם לא הטוב שבהם. מה שכן, הוא לא עכבר זול. מחיר השוק שלו מתחיל כיום מ-475 שקלים (מחירו של הדור הראשון כבר ירד לאזור ה-300 שקלים, כך שאם אתם לא זקוקים ל-flow, זה מחיר מצוין לעכבר כמעט זהה, למעשה).

אם אתם סתם מחפשים עכבר פשוט שיהיה לכם בתיק, זה לא העכבר בשבילכם. אבל אם אתם משתמשים כבדים ונמצאים שעות ארוכות מול מחשב וזקוקים לעכבר מדויק ונוח מאוד, עם חיים בלתי נגמרים ושגם מתחבר לעוד התקנים נוספים במקביל ובו זמנית, ומכיל עושר של כפתורים הניתנים לתכנות וגלילה משתנה – הוא יותר משווה את מחירו.

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner