8 הדברים הכי מעניינים בגלקסי S8

גלקסי S8 פלוס

הגעתם לפה כי אתם מתעניינים בגלקסי S8? אז בואו לקרוא את הסקירה שלנו!

אנחנו שונאים ידיעות הכרזה, ואנחנו בטוחים שגם אתם. אז במקום לבלבל לכם את המוח, הנה שמונת הדברים הכי מעניינים בגלקסי S8 שהוכרז הערב:

1. הוא פועל על מעבדי 10 ננומטר. לגלקסי S8 בחרה סמסונג בערכת השבבים סנאפדרגון 835 של קוואלקום, שהיא ערכת השבבים הכי מתקדמת של החברה עד היום וכוללת שורה ארוכה מאוד של תכונות המותאמות לעידן של מציאות מדומה והדור הבא של הדור הרביעי (ראו גם סעיף 4). אבל זה כנראה יהיה רק בארצות הברית. בשאר העולם הוא ישווק עם מעבד האקסינוס הביתי של סמסונג. שתי ערכות השבבים מיוצרות בעשרה ננומטר, שזה הליך הייצור הכי מתקדם לשבבים כיום, מה שאומר פרוסות סיליקון דקות יותר, ומעבדים קטנים יותר. הוריי! יותר מקום לסוללה!

2. יש לו זיהוי קשתית. אולי כדי להסיט את תשומת הלב מהעובדה שקורא טביעות האצבע עבר דירה לגב המכשיר, לראשונה בתולדות סמסונג, סמסונג כללה גם זיהוי קשתית לזיהוי ופתיחה של נעילת המכשיר. זאת ועוד, יש גם אפשרות להזדהות באמצעות צילום פנים. לדברי האנשים של TheVerge זה עובד מצוין – ולא מדובר בזיהוי הפנים המובנה של אנדרואיד שהושק לפני שנים מספר, אלא מדובר, לטענת סמסונג, במערכת זיהוי שלהם שנבנתה מאפס. בקיצור, לבעלי גלקסי S8 יהיו שלל אפשרויות ביומטריות לפתוח את הטלפון שלהם. 

3. הוא מתחבר לתחנת עגינה שהופכת אותו למחשב לכל דבר. זה אולי הדבר הכי מגניב לדעתי בגלקסי S8. בדומה למה שמיקרוסופט הציגה עם ווינדוס 10, והתכונה שהיא מכנה קונטיואום, לגלקסי S8 יש יכולת לתפקד כמחשב לכל דבר, בעזרת תחנת העגינה DeX שיכולה לחבר אותו לכל מסך עם כניסת HDMI, ובעזרת ערכה של מקלדת ועכבר בלוטות' (תכונה שכבר נתמכת באנדרואיד ממזמן) – ניתן יהיה להפוך את הגלקסי S8 למחשב לכל דבר, כולל סביבת עבודה המותאמת למסך גדול ומזכירה ווינדוס (חבל שזו לא ממש ווינדוס 10 בעצמה), ותוכנות יצירה נפוצות כמו וורד ולייטרום בגירסאות המובייל שלהן.גלקסי S8 בתחנת העגינה DeX

4. הוא תומך ב-Gigabit LTE. כחלק מובנה בסנאפדרגון 835 (ראו גם סעיף 1), ה-S8 יתמוך בהעברת מידע בקצב מופרע של 1 גיגהבייט בדור רביעי וב-Wi-Fi. מרבית רשתות הדור הרביעי בעולם עוד לא תומכות בקצבים האלה ורק בשלבי מעבר לשם לקראת הדור החמישי הבא עלינו לטובה, אבל היי, זה אומר שהטלפון הזה מגיע מוכן לעתיד!

5. הוא יגיע עם אוזניות ממש שוות. סוף סוף אנחנו רואים יישום מאסיבי ראשון לרכישה של סמסונג את הרמן. הרמן היא, בין השאר, הבעלים של מותג האודיו הנחשב AKG, והגלקסי S8 יגיע עם זוג אוזניות AKG איכותיות בקופסא, ששוות כ-100 דולר. מרשים.

6. המסך שלו ביחס של 18:9. בדומה ל-G6, גם סמסונג הולכים על יחס מסך חדש של 18:9 – כלומר, טלפון מעט מאורך, עם המוווון שטח מסך (5.8 אינץ'), שדחוס בגוף שעדיין נוח לתפעל ביד אחת. אצל סמסונג המסך גם "נשפך" לשוליים, במה שהם מכנים Infinity Display. 

7. מוטמע בו סייען דיגיטלי חדש בשם ביקסבי. כאילו שהעולם צריך עוד סייענית דיגיטלית, אבל סמסונג החליטו שגם הם. הכירו את ביקסבי, הסייען הדיגיטלי של סמסונג. הוא לא הילד הכי מחונן בכיתה, ויש דברים שאלקסה וגוגל Now כבר שכחו שביקסבי עוד לא למד, אבל מילא. יש לכם עוד סייען בטלפון. נעביר אותו מבחני ידע כמו "מי ראש הממשלה של ישראל?" כשהגלקסי ינחת פה.

8. הסוללה שלו לא תתפוצץ. טוב, אנחנו מקווים. המבחן הכי גדול לסמסונג הוא עניין הסוללות, על רקע עשרות מכשירי הנוט 7 שהתלקחו לאנשים בידיים כתוצאה מכשל בסוללות, וגרמו להורדה מביכה מהמדף ומחיקת רווחים בסדרי גודל של מאות מיליונים. לגלקסי S8 הרגיל תהיה סוללת 3,000 מיליאמפר/שעה
די סולידית בנוף בימים אלה, ולגירסה המגודלת שלו, הפלוס, תהיה סוללת 3,500 מיליאמפר/שעה.

הברזלים

בכל זאת, למי שלא יכול בלי, הנה המפרט הטכני של הגלקסי S8 שהושק הערב (שעון ישראל) בניו יורק: 

ערכת שבבים: קוואלקום סנאפדרגון 835 (ארבע ליבות במהירות 2.35 גה"צ, ארבע ליבות במהירות 1.7 גה"צ)
או
אקסינוס שמונה ליבות (רביעיית ליבות במהירות 2.35 גה"צ ורביעיית ליבות במהירות 1.9 גה"צ).

מסך: 
גלקסי S8 – מסך 5.8 אינץ' ברזולוציה של 2960 על 1440 פיקסלים (צפיפות של 570 פיקסלים לאינץ')
גלקסי S8 פלוס –מסך 6.2 אינץ', ברזולוציה זהה (529 פיקסלים לאינץ').

זיכרון ואחסון:
4 גיגהבייט זיכרון, 64 גיגהבייט אחסון (יתכנו ואריאציות שונות במדינות מסויימות).

מצלמה: אחורית – 12 מגהפיקסל, מפתח צמצם f1.7 (חיישן בודד בניגוד לאופנה המתפשטת של צמד מצלמות, כמו ב-G6)
קדמית – 8 מגהפיקסל, מפתח צמצם f1.7

סוללה:
גלקסי S8 – סוללת 3,000 מיליאמפר/שעה

גלקסי S8 פלוס – סוללת 3,500 מיליאמפר/שעה

תכונות נוספות: אנדרואיד 7.0, שקע USB-C ושקע אוזניות 3.5 מ"מ, עמידות במים ואבק IP68, טעינה אלחוטית, תמיכה בבלוטות' 5.0 (עם יכולת להזרים שמע לשני התקנים שונים בנפרד!)

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner