אפל עוזבת את אינטל: 14 הכרזות חשובות מוועידת המפתחים

tim cook at wwdc20

אמש (ב') פתחה אפל את וועידת המפתחים שלה, ה-WWDC, כמו בכל שנה. אבל הפעם זו ועידה מיוחדת במינה בשל עידן הקורונה: זו ועידה מקוונת לחלוטין, שלראשונה אינה מושכת עשרות אלפי משתתפים למטה בקופרטינו בגלל מגבלות המגיפה. גם נאום הפתיחה, היה מקוון לחלוטין, ולעתים נתן תחושה של פרסומת אחת ארוכה ממש. ובכל זאת, היו בנאום כמה הכרזות חשובות – על הגירסאות החדשות ל-iOS, OSX והכרזת חומרה אחת, שהיא משמעותית ביותר. אז הנה כל ההכרזות החשובות (לדעתנו) מהאירוע:

1. אפל עוזבת את אינטל – נתחיל ישר עם ההכרזה הכי חשובה ב-WWDC20, אבל גם הכי צפויה ומדוברת: אפל עוזבת את אינטל לטובת מעבדי מחשבים משלה. מה שהתחיל כבר באייפון ובאייפד, הגיע למחשבי המק, ואפל עוברת למעבדים מתוצרתה, מבוססי ארכיטקטורת ARM, גם במחשבים. טים קוק צופה שהמעבר ייקח שנתיים, עם המחשב הראשון עם "סיליקון של אפל" כמו שהם מכנים זאת לקראת סוף השנה. בינתיים, יש להם בקנה עוד כמה דגמים עם מעבדי אינטל, אבל אין ספק שזו מכה לתדמית של ענקית השבבים (וכאילו ש-AMD לא עושה לה מספיק צרות…)

2. iOS 14 מביאה עמה ממשק חדש עם "מגירת יישומים" ווידג'טים לשולחן העבודה – משתמשי אנדרואיד שצפו בהכרזה הערב היו משועשעים. אפל מביאה ל-iOS 14 את הגירסה שלה למגירת היישומים, ובעצם קצת זונחת את הרעיון של כל האפליקציות על שולחן העבודה. עוד כוללת iOS 14 עיצוב מחודש לגמרי של הממשק, עם שני חידושים שכבר ראינו במערכות הפעלה אחרות (אנדרואיד ווינדוס): וידג'טים לשולחן העבודה, ו-"אריחים חיים", בדומה למה שקיים בווינדוס 10, כולל אפילו אפשרות בחירת גודל האריח.

ios 14

3. Messages הופכת להיות וואטסאפ – עוד בדומה למהלך שעשתה גוגל, אפל משדרגת את אפליקציית Messages שלה והופכת אותה לכלי מסרים מיידיים מגוון, לרבות יכולת לנעוץ שיחות עם אנשי קשר חשובים, אזכורים בשיחות קבוצתיות ועוד.

4. Maps מקבלת מסלולי אופניים ומסלולים לרכב חשמלי – אפל הציגה הערב ב-WWDC20 את אחד השדרוגים המעניינים למפות אפל שצוברת תאוצה. מלבד כמה יישורי קו, אפל גם מציגה שתי תכונות מאוד מעניינות: בגירסה שלה למסלולי אופניים (בדומה למה שכבר קיים במפות גוגל), היא מוסיפה גם הוראות מדוייקות לרוכבים, כולל ציונים של עליות קשות, מקומות שבהם צריך לחצות שלא ברכיבה (מאוד חשוב לרוכבים בישראל שנוטים להמשיך ולרכוב לתוך מעברי חציה…), או להרים את האופניים ולטפס במדרגות לטובת קיצור דרך. מרענן. בינתיים, האפשרות הזו זמינה במבחר מצומצם של ערים בארצות הברית ובסין.

תכונה נוספת ומעניינת מאוד היא מפות לכלי רכב חשמליים. המפות מתחשבות בטווחי נסיעה, ומתאימות את המסלולים המוצעים לפי נקודות טעינה ("תדלוק") המותאמות לסוג הרכב שלכם, ומביאות בחשבון גם שינויי צריכה לפי אופי הדרך וסוג הרכב. זהו שיתוף פעולה ראשוני של אפל עם ב.מ.וו ופורד, והוא עתיד להתרחב לכלי רכב חשמליים נוספים.

5. האייפון הופך למפתח לרכב – ואם כבר בכלי רכב עסקינן: חוץ מעניין המעבדים הייתה זו אולי הטכנולוגיה הכי מעניינת שאפל הציגה אמש בפתיחת WWDC20: האייפון הופך למפתח רכב. כרגע זה עובד רק עם סדרה 5 החדשה של ב.מ.וו., אבל הטכנולוגיה מסקרנת מאוד: בדומה לטכנולוגיות "ללא מפתח" אחרות, בעל האייפון יכול להשתמש בו כמפתח לרכב, לפתיחה והתנעה. ניתן בקלות לשכפל "מפתחות" לנהגים אחרים ברכב (בתנאי שיש להם אייפון…), עם הרשאות מוגבלות או מלאות. במקרה של גניבה או אובדן, אפשר לבטל את המפתח דרך הענן. אני מקווה שאפל הוסיפו על העניין הזה שכבת הגנה נוספת של זיהוי (מתאר לעצמי שכן), כי אחרת מי שגונב לך את האייפון, יכול גם לגנוב לך את האוטו… גם כאן, הטכנולוגיה אמורה להתרחב ליצרנים נוספים.

6. אייר פודס מקבלות צליל היקפי (ודילוג אוטומטי) – שני שדרוגים חמודים שהוצגו עבור האוזניות של אפל, הם דילוג אוטומטי וצליל היקפי. הדילוג האוטומטי הוא רעיון מעניין עם פוטנציאל אבל להפוך למעצבן: האייר פודס שלכם ידעו לדלג אוטומטית עם החיבור בין התקנים. אתם צופים בסרט על האייפד? האייר פודס יתחברו לשם. התחלתם שיחת ועידה על המק? הן יעברו. קיבלתם באמצע שיחה באייפון? הן יעברו חזרה. פוטנציאל העצבון טמון באפשרות כשהאוזניות מדלגות כשלא ביקשתם (נכנסת שיחה בדיוק במשפט החשוב ההוא שאתם מאזינים לו בוובינר…).

התכונה השניה היא צליל היקפי. הרעיון לא חדש, והטכנולוגיה כבר קיימת שנים, אבל אפל כמו אפל, עושים את זה בגישה המיוחדת שלהם. הרעיון הוא לספק הדמיה של צליל מרחבי (Spatial Sound) דרך שתי אוזניות בלבד. אבל, והנה התוספת המעניינת של אפל: הם משתמשים בחיישנים של האייפד או האייפון והאייר פודס עצמן כדי לעקוב אחרי שינויים בתנועות ראש ולשמור את שדה הצליל אחיד גם אם זזתם או הזזתם את האייפד, או שאתם נוסעים ברכב שמבצע פנייה חדה. הצליל ההיקפי יתמוך בתכנים המקודדים ל-5.1 רמקולים ו-7.1 רמקולים, כמו גם דולבי אטמוס.

7. מיני אפליקציות – זה אולי הרעיון הכי משונה שאפל הציגה אמש בפתיחת וועידת המפתחים WWDC20 שלה. App Clips הן מיני אפליקציות, אפליקציות זעירות שהן לא אפליקציה מלאה, ונועדו לבצע מטלה ספציפית, והן זעירות (פחות מעשרה מגהבייט). מדובר בסוג של אפליקציות משנה, עם חנות יישומים נפרדת משלהן, שמיועדות לעבוד עם nfc, וכך למשל לאפשר לכם לשלם על קפה באמצעות אפל פיי בלי לעבור דרך קופה או מסוף, לאסוף קורקינט חשמלי בשירות תומך ועוד שלל פעולות קטנות שלכאורה לא מחייבות אפליקציה מלאה. צריך לראות איך זה עובד בעולם האמיתי. כן נציין במאמר מוסגר שהרעיון מהווה תחרות לאתרים ולרשת הפתוחה. גוגל אגב כבר מתנסים תקופה עם רעיון דומה.

app clips presented at wwdc20

8. שעון אפל מקבל מעקב שינה – תכונה מאוד מתבקשת שהייתה מאוד חסרה בהתקנים של אפל, מעקב שינה. ואפל לא רק ממלאים את החור, הם כמובן יורים בכל התותחים. למעקב שינה על השעון מתלווה גישה שלמה של "להכין אתכם לשינה" עם פעילויות מקדימות כמו מדיטציה עם אפליקציה, עמעום המסך בדומה לרווחה הדיגיטלית של גוגל, ותצוגת לילה מיוחדת לשעון, כמו גם הצגת מידע בבוקר ותזכורת אם אתם צריכים לטעון את השעון אחרי שענדתם אותו בלילה (כנראה עקב אכילס של העניין).

sleep tracking for apple watch presented at wwdc20

9. אפליקציית תרגום – עוד יישור קו שאפל עושה, אבל בדרך שלה. בשעה שיש כבר בחוץ אפליקציות תרגום מאוד טובות של גופים כמו גוגל ומיקרוסופט, אפל מוסיפה אפליקציית תרגום סימולטני משלה, שכוללת פטנט חמוד בעת העברה למסך רוחבי, כששני אנשים שדוברים שפות שונות יכולים להשתתף בשיחה, והתרגום יוצג בצורה חכמה לכל אחד מהם בצד "שלו" של המסך. כרגע עובד עם מספר מוגבל של שפות, נקווה שיתרחב.

10. שיפורים לעיפרון, כתב יד כטיפוס מידע – זה כבר קצת פטיש אישי שלי, אבל הדברים שאפל עושה עם העיפרון שלה הם תמיד מגניבים בעיניי, וחבל שבעניין הזה, מיקרוסופט לא נותנת לה פייט. הפעם הם הוסיפו כתב יד כטיפוס מידע, ככה שאפשר לכתוב בכתב יד עם עט (מן הסתם, באנגלית בלבד כרגע), ישירות בכל שדה טקסט במערכת ההפעלה שזה מגניב מאוד (כי לא צריך לדלג בחזרה למקלדת), ויכולת לרשום רישומים וכתב יד באופן חופשי, בתוספת האפשרות "לתקן" צורות ולהפוך רישום חופשי למרשים. מרשים! וולט מוסברג, כתב הטכנולוגיה הוותיק של הוול סטריט ג'ורנל במיל', שעקב אחרי ההכרזה של WWDC20 עבור TheVerge, העיר שכתב יד כטיפוס מידע הוא משהו שביל גייטס דוחף מאז תחילת המילניום. לפחות אפל הקשיבו לו.

11.  מגוון שפצורים ל-HomeKit – אפל גם מחדשת ב-WWDC20 את הממשק לניהול הבית החכם, מוסיפה אזורי תנועה למצלמות, וזיהוי פנים מבוסס בינה מלאכותית לעומדים בדלת, תאורה חכמה שמתאימה את צבעיה לשינויים באור היום והצעות חכמות לאוטומציה ביתית. נחמד.

12. עיצוב מחדש ל-MacOS – עם הגירסה החדשה של MacOS, שנקראת Big Sur (קרייג פדריגי לא ויתר על הבדיחה המסורתית בעניין היצירתיות של מחלקת השיווק בחלוקת שמות למערכת ההפעלה למחשבים), יש דגש רציני על עיצוב מחדש של הממשק, ומשתמשי מק מעירים ובצדק, שעכשיו הוא דומה לממשק של אייפון יותר מבעבר. על העיצוב מחדש ניצח הפעם אלן דיי, סגן הנשיא לממשק אדם (זה התואר הרשמי שלו, I shit you not) שהוא כנראה המחליף של ג'וני אייב, המעצב המיתולוגי של אפל – שעזב השנה את החברה.

13. שיפורים לסאפארי – ולבסוף, אפל הציגה ב-WWDC20 גם מגוון שיפורים לדפדפן הנצחי שלה, סאפארי. קרייג פדריגי התגאה במהירות שלו לעומת כרום (תוך שהוא שומר על חיי סוללה!), אבל החלק החשוב הוא בשינויי הממשק, של סוף סוף דחיסת לשוניות מרובות וצמצומן על המסך ככל שהן מתרבות כמו שקורה בדפדפנים מודרניים, תמיכה בהרחבות ומתן של הרשאות סלקטיבי או מוגבל בזמן בדומה למה שקורה בסמארטפונים, כמו גם מסך בית חדש שניתן לעיצוב מותאם. עוד בסאפארי, דירוג פרטיות של אתרים, ו- "תעודת זהות" ודירוג כמה הם בולשים אחריכם. מדובר בשלל תכונות שראינו בכל מיני דפדפנים אחרים, אבל אפל, כרגיל, גם כשהם גונבים מאחרים, הם עושים זאת בחינניות.

safari browser presented at wwdc20

והכרזה חשובה שלא מן המניין: אפל הציגה גם את הקדימון ל-"מוסד השמימי" (Foundation), סדרת הטלוויזיה שלה המבוססת על סדרת הספרים הידועה של אייזיק אסימוב. בשבילי כחובב אסימוב זו הייתה הכרזה מרגשת לא פחות מהמעבדים. אתם יכולים לצפות בכל ההכרזה כאן.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner