איך לחטא את הסמארטפון? [קורונה]

יד מנגבת סמארטפון עם מטלית

בימים אלה של בהלת קורונה, ברור שכולנו צריכים לרחוץ ידיים היטב ובתכיפות גבוהה. אבל מה עם עוד מרבץ חיידקים ווירוסים שנמצא כל הזמן בכפות הידיים שלכם?  ואנחנו מתכוונים לסמארטפון שלכם. כל מגע שלכם במשטח אחר ואז רק לבדוק וואטסאפ, יכול להעביר חיידקים ווירוסים שיישארו בנוחות על הסמארטפון שלכם, ומכאן להדבקה הדרך קצרה. אז מה עושים? מנקים ומחטאים!

במה לא משתמשים?

נוזלי ניקוי נפוצים לבית, כמו נוזל לניקוי חלונות או מגבות נייר הם אולי טובים לניקוי כללי בבית, אבל רעים מאוד לסמארטפון שלכם ועלולים לפגוע בציפויים המיוחדים שעל המסך שתפקידם לדחות שומן ומים – כך גם סבון ידיים או סבון לשטיפת כלים. מגבות נייר הן גם רעיון רע, כי הן עלולות לשרוט את המסך.

ניקוי יבש ופשוט להסרת טביעות אצבע

אם אתם רוצים רק לנקות כמה טביעות אצבע מהמסך או מגוף המכשיר, השתמשו במטלית מיקרופייבר יבשה, המכונה גם "מטלית ללא סיבים" [לרכישה]. על אף הפיתוי המתמיד לנקות את מסך המכשיר בחולצה – אל תעשו את זה.  

סמארטפון עם מטלית מיקרופייבר
לניקוי טביעות אצבע קלות השתמשו במטלית מיקרופייבר

עבור כתמים קצת יותר רציניים…

אם נדבק לטלפון שלכם לכלוך קצת יותר רציני (שאריות איפור, בוץ, קטשופ מצ'יפס במקדונלדס), אפשר להרטיב קצת את מטלית המיקרופייבר עם מעט מים נקיים (עדיף מים מזוקקים) ולנקות את הכתמים. הקפידו שהמטלית תהיה לחה בלבד ולא רטובה כדי למנוע חדירת מים למכשיר.

איך מחטאים את הסמארטפון?

אם אתם רוצים לחטא את המכשיר שלכם, יש כמה דרכים.

קודם כל, כבו את הסמארטפון ונתקו אותו מתקע הטעינה.

ולחיטוי עצמו: לאחרונה אפל אפשרה להשתמש במטליות Clorox לחיטוי כללי כדי לנקות אייפונים (דומות למטליות Detol הנפוצות בישראל), כמו שדווח ב-CNET. ברם, הלכנו ובדקנו את רשימת הרכיבים של המטליות, ואנחנו לא יכולים להמליץ עליהן בלב שלם. אז איך כן אפשר לחטא את הסמארטפון בבטחה? תמיסה של אלכוהול רפואי 70% ומים מזוקקים ביחסים שווים (1:1) בתוך שפריצר תעשה את העבודה: כמה התזות על מטלית מיקרופייבר נקיה ויבשה ואז לנגב את הטלפון בעזרתה. בשום פנים ואופן אל תתיזו תמיסת אלכוהול ישירות על הסמארטפון!

אם אתם חוששים להסתבך עם היחסים, פיתרון נהדר נוסף הוא פדי אלכוהול 70% לחיטוי פצעים [לרכישה], שמגיעים מראש ספוגים בתמיסה, וארוזים אחד אחד. פד אחד יכול לחטא את הטלפון ביעילות, וכדי להסיר את סימני הניגוב שאולי נשארו על המסך, השתמשו שוב במטלית מיקרופייבר יבשה.

סמארטפון פד אלכוהול לחיטוי נגד קורונה
פדי אלכוהול 70% הם פיתרון מצוין לחיטוי סמארטפון

למי שמחפש אפשרות לחיטוי יותר רציני – בדקו את PhoneSoap [לרכישה], שהוא מכשיר חיטוי (והטענה!) לסמארטפונים בעזרת אור אולטרה סגול (UV). (לקוראי החיבור יש הנחה של 10% – הזינו את הקוד UPLINK10OFF כשאתם רוכשים דרך הקישור הזה.

כמו שאתם יכולים לנחש, בתקופה זו של בהלת קורונה כל המכשירים שלהם נחטפו, והאספקה כרגע מדברת על מאי, אז לפחות כרגע, היצמדו למטליות עם תמיסת אלכוהול 70%.

חדש! לחיבור יש גם ערוץ טלגרם. לעדכונים הכי חמים הצטרפו כאן

לעוד מידע על קורונה

למידע עדכני ורשמי על וירוס ה-קורונה מומלץ להתעדכן באתר הרשמי של ארגון הבריאות העולמי (WHO) או באתר משרד הבריאות.

והעיקר – תהיו בריאים, ואל תשכחו לשטוף ידיים ביסודיות!

אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה שלכם באמצעות רכישה מקישורי השותפים שלנו או תמיכה ישירה, מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

20 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner