5 דברים שאתם צריכים לדעת מההכרזה של מיקרוסופט

Surface pro 4

"אנחנו יוצרים דברים שאיתם תוכלו ליצור דברים". במשפט הפשוט הזה, סיכם סאטיה נאדלה את אחת ההכרזות המהפכניות של מיקרוסופט בשנים האחרונות, ולאחרונה אנחנו אומרים את זה הרבה, מה שאומר שמשהו ממש טוב קורה במיקרוסופט של נאדלה.

כוכב הערב המפתיע היה המחשב הנייד מבית מיקרוסופט, שהוא גם מחשב שניים באחד – שנקרא פשוט סרפייסבוק. אבל לא נקדים את המאוחר. הנה חמשת הדברים החשובים שאתם צריכים לדעת מההכרזה של מיקרוסופט הערב (ג') בניו יורק:

 

הולולנס ומשחקי מציאות רבודה – מלבד ההכרזות של גירסאות החגים של אקסבוקס וואן (בגירסאות מארז של  Halo 5 ופורצה 6 ביחד עם המשחקים המדוברים ומארז שעוצב בהתאם), את הספתח של הערב נתנה הולולנס. אנשי מיקרוסופט הציגו משהו שהם כינו פרויקט X-ray (פרויקט רנטגן, בתרגום מאוד חופשי), שזהו בעצם משחק יריות שכולו מציאות רבודה. בהדגמה על הבמה, פרצו רובוטים הולוגרפיים מהקירות האמיתיים של התפאורה, והשחקן עם ההולולנס ירה בהם באמצעות כפפה הולוגרפית שהוקרנה על הבקר שאחז בידו, וזה מטורף כמו שזה נשמע – מיקרוסופט בעצם נתנו הצצה לעתיד של המשחקים, ומה אפשר לעשות עם קסדת המציאות הרבודה שלהם.

מיקרוסופט באנד 2 –  אחת ההכרזות היותר צפויות, הייתה צמיד פעילות חדש, שוב תחת המותג Band. מדובר בשיפור של הצמיד משנה שעברה, שעבר עיצוב מחדש, ועכשיו נראה יותר דומה ל-Gear S של סמסונג, עם מסך קמור שיושב בצורה יותר נאה על הפרק.

בנוסף לכל החיישנים המוכרים מהרצועה הקודמת, הוסיפו מיקרוסופט מד גובה, ששימושי למטפסי סלעים ומטפסי מדרגות כאחד, כמו גם השילוב של קורטנה ישירות לתוך הרצועה. הוא זמין להזמנה מוקדמת כבר עכשיו, ויעלה 249 דולר (קצת יקר יחסית להיצע ששם בחוץ).

 

סרפייס פרו 4 – אבל את ההצגה ומה שהיה מסמר הערב, היו שני מכשירי סרפייס חדשים. הראשון והצפוי, מחשב הלוח של מיקרוסופט שהוא גם מחשב נייד, שניים באחד, או כמו שמיקרוסופט אוהבים לומר – הטאבלט שיחליף את הנייד שלכם, בדור הרביעי שלו. ומיקרוסופט ממש מראים איך הם משתפרים משמעותית מדור לדור של בן הכלאיים הזה, וגם הפעם יש כמה קפיצות אבולוציוניות. שבמקרה או לא במקרה – מיקרוסופט מכוונים איתן ישר לבטן הרכה של אפל ולא מסתירים זאת, שרק החודש הציגה את המתחרה סרפייס שלה, 3 שנים אחרי שמיקרוסופט יצאה עם המוצר של טאבלט עם מקלדת.

פאנוס פיניי, האיש שכיום מוביל את משפחת המוצרים של מיקרוסופט (ולמיטב זכרוני גם הציג את הסרפייס הראשון), התגאה שהמהנדסים של מיקרוסופט משתמשים בסרפייס פרו 3, כדי ליצור את הדור הבא, ובכלל היה מאוד נגיש והתלוצץ עם הקהל, אם כי האינטונציה וההגשה שלו בחלק לא מבוטל של הזמן נראו כאילו העתיקו במכוון את ההגשה של סטיב ג'ובס.

הסרפייס פרו 4 הוא דק יותר מקודמו וכעת עוביו הוא רק 8.4 מ"מ. הוא מגיע עם עט חרט עם 1024 דרגות לחץ. המסך הוא 12.3 אינץ', עם 5 מיליון פיקסלים, מעבדי סקיילייק של אינטל עם עד 16 גיגהבייט זיכרון וטרהבייט של אחסון. כמובן, מיקרוסופט גם עוקצים את אפל: 50% יותר מהיר מהמקבוק אייר, לטענתם. ערכת השבבים שמפעילה את המסך ואת חוויית עט החרט והמגע, היא ייחודית למיקרוסופט ונקראת G5.  לעניות דעתי – מדובר בטכנולוגיה של N-Trig הישראלית שמיקרוסופט קנתה במחיר מציאה – והיא זו שגם עשתה את הטכנולוגיה הזו לדורות הקודמים. לעט החרט של מיקרוסופט יש חיי סוללה של שנה, ו-מחק בקצהו העליון כמו עיפרון, וכמו גם ראשים מתחלפים לתחושה ממש של עיפרון… כך טוען פיניי. מעטפת המקלדת עוצבה מחדש, והיא דקה מתמיד עם משטח הצבעה גדול יותר, וכמעט שכחנו: קורא טביעות אצבע שתומך ב"שלום, ווינדוס!". הסרפייס פרו 4 יעלה כ-900 דולרים.

 

סרפייסבוק – מכשיר הסרפייס השני, היה ההפתעה האמיתית. מיקרוסופט חשפה את הלפטופ הראשון מתוצרתה, שנקרא סרפייסבוק. הרעיון הוא שהוא משלב את כל הידע שמיקרוסופט צברה בפיתוח הסרפייס ומיישמת אותו ללפטופ. מדובר בלפטופ מעוצב להחריד באפור מתכתי, עם ציר ייחודי, בגודל מסך של 13.5 אינץ', עם ששה מיליון פיקסלים, לצד מקלדת איכותית ומשטח הצבעה עשוי זכוכית. המעבד הראשי כאן הוא גם סקיילייק של אינטל – שמשום מה נדחק הצדה והוצנע לטובת המעבד הגרפי: מעבד גרפי של nVidia, עם זיכרון GDDR5. לדברי פיניי, זה למקצועני גרפיקה כמו אדריכלים או עורכי וידאו לצד גיימרים. כל זה, עם 12 שעות סוללה. ואה, אם כל זה לא מספיק – הוא גם מחשב שניים באחד, ומתפרק לטאבלט ומקלדת נפרדים, משהו שפיניי הפתיע איתו, כי במבט ראשון הסרפייסבוק לא נראה מתפרק כלל. המחיר? 1,500 דולר. לא זול בכלל, אבל זה מהלך מעניין – מיקרוסופט בעצם רומזת לאפל ביותר מרמז עבה: יש לכם מתחרה חדש בפלח מחשבי היוקרה הניידים. ומהסרטונים, נראה שלסרפייסבוק אין מה להתבייש ליד מחשבי אפל.

סמראטפונים לומיה 950 ו-XL950 – ההכרזה האחרונה החשובה, אך הצפויה מכולן, הייתה טלפוני לומיה החדשים, 950 ו-XL950, שלמעשה כל הפרטים עליהם כבר דלפו לרשת עוד הרבה לפני ההשקה. אפילו פיניי התבדח על זה ואמר: "אל תעשו את זה, אתם גונבים לי את הרגע". אז נקנח במפרט מהיר: לטלפון הדגל החדש, ה-950, יש מעבד שש ליבות ולאחיו הגדול – שמונה ליבות, עם הערכות האחרונות של קוואלקום, כך שהטלפונים האלה לא נחותים חומרתית לעומת כל טלפון דגל שנמצא בשוק, וזה יפה. אחד הדברים המגניבים  הוא קירור נוזלי, שלמיטב זכרוני, זהו הטלפון הראשון ממותג גדול שמכיל קירור נוזלי למעבדים.  המסכים הם מסכי OLED, בגדלים של 5.2 ו-5.7 אינץ' בהתאמה. ועוד פטנט נחמד: היכולת להאיר רק אזורים מסויימים במסך, כך שלמשל כשהטלפון נעול, הוא ידגיש לכם רק את החלק שבו רואים מיילים, שיחות וסמסים, וכל שאר המסך יישאר חשוך.

אבל החוזק הרציני של הטלפונים האלה הוא דווקא בתוכנה – תכונת הקונטיואום המרשימה, שמאפשרת לכם להפעיל שולחן עבודה מלא, על מסך 4K , ישירות מהטלפון שלכם. כן, הטלפון נהיה המחשב. חזון של מארק שאטלוורת', שמיקרוסופט הפכה אותו למציאות.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner