גוגל וגלקסו-סמית' בונות גלולה חשמלית

היום (ב') הודיעו אלפאבית (חברת האם של גוגל) וענקית התרופות הבריטית GSK (גלקסו-סמית'-קליין), על הקמת חברה חדשה לפיתוח של תרופות ביואלקטרוניות. המיזם המשותף זכה לשם גלווני ביואלקטרוניקה, כאשר הבעלות תהיה 55% בבעלות של GSK והשאר בבעלות של ורילי, לשעבר חטיבת הבריאות של גוגל. סכום ההשקעה הראשוני בחברה הוא 540 מיליון לירות סטרלינג, למשך תקופה של שבע שנים.

ביואלקטרוניקה היא תחום חדש ומסעיר ברפואה, שכולל שילוב של אלקטרוניקה וביולוגיה, ליצירת שתלים או גלולות חשמליים, לטיפול במחלות. הרעיון הבסיסי הוא להשתמש בפולסים חשמליים כדי לעורר ולגרות אזורים מסוימים בגוף ופעילות עצבית לטיפול טבעי במחלות. לדעתם של אנשי GSK, פיתוחים בתחום יוכלו לטפל בשורה של מחלות כרוניות כמו דלקת פרקים, סוכרת ואסתמה.

לפי ההודעה לעיתונות, המטרה היא לשלב את הניסיון של GSK בתחום התרופתי, עם היכולות של ורילי בייצור אלקטרוניקה דלת זרם, פיתוח התקנים, ניתוח מידע ופיתוח תוכנה ליישומי רפואה. העבודה הראשונית של גלווני החדשה, תתמקד בפיתוח הוכחות היתכנות לטיפול בשורה של הפרעות דלקתיות, מטבוליות וחיסוניות, לרבות סוכרת מסוג 2 – מחלה שבה כבר הושגו תוצאות בניסויים על בעלי חיים ופיתוח של מכשירי מעקב זעירים ומדוייקים.

חלוץ הביואלקטרוניקה

מונסף סלואי, היו"ר של חטיבת החיסונים הגלובלית של GSK, שגם יהיה יושב הראש של החברה החדשה, הסביר: "תהליכים רבים בגוף האדם נשלטים על ידי אותות חשמליים הנשלחים ממערכת העצבים אל האיברים, שבמחלות כרוניות רבות פשוט משתבשים. החזון של רפואה ביואלקטרונית, הוא "להתערב בשיחה" החשמלית הזו, ולתקן את התבניות הפגומות שנגרמות במצבי חולי, תוך שימוש בהתקנים שיחוברו לעצבים בודדים. אם היא תצליח, גישה זו מראה פוטנציאל לדרך ריפוי חדשה, לצד תרופות מסורתיות וחיסונים".

גלווני ביואלקטרוניקה תשב בתוך מרכז המחקר והפיתוח של GSK בסטיבנג' שבבריטניה, עם שלוחת מחקר נוספת במעבדות של ורילי שבסן פרנסיסקו. הצוות הראשוני יכלול 30 מדענים, מהנדסים ואנשי רפואה, שיצרו שורה של שיתופי פעולה רחבים בין שתי חברות האם, האקדמיה וחברות מחקר ופיתוח אחרות, כאשר המטרה היא להאיץ את התחום החדש של תרופות ביואלקטרוניקה.

גלווני אגב, נקראת אגב על שמו של לואיג'י גלווני, מדען, רופא ופילוסוף איטלקי בן המאה ה-18, שהיה מחלוצי המחקר של ביואלקטרוניקה. ב-1780 גלווני גילה ששרירי רגל של צפרדע מתעוותים כשנגע בעצב עם פיסות מתכת מוליכות. התגלית של גלווני, על אף שזכתה ללעג מעמיתיו, הובילה בסופו של דבר לפיתוח של טיפולים באמצעות חשמל ולפיתוח מדע הנוירולוגיה.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner